men gud ändå

Alltså ni får ursäkta mitt extremt aggresiva inlägg tidigare. Nu har jag suttit ute i min lilla röda andnings -och tänkarkoja vid vägen och fått syre.

Här har ni utsikten från mitt hemliga ställe



.. bra skärpa förresten

bGah

Nu ska ni får höra top 5 grejer som gnager i min lilla hjärna:


1. GÖÖÖR INSTUDERINGSFRÅGORNA TILL MEDIEKOMMUNIKATIONEN FÖRIHELVETE!!!!!
    ... men jag orkar inte. Dom är jättejättejättetråkiga och texten är totalt turbodum i huvudet. Jag gör det bara inte. Man skulle väl kunna säga att jag vägrar.

2. REDIGERA KLART DEDÄR JÄVLA FOTOT PÅ ANNELI FÖRIHELVETE!!!!!!
     Jag vet att alla samtöntar som önskar att dom valt något med mer praktiskt arbete tänker att "hon ska fan inte klaga. Jag har en skrivuppgift till imorgon som är skiiiiitjobbig!" Men jag bryr mig inte. Det är faktiskt jobbigare än vad det låter. Så ni kan bara håhåhåååålla käften.

3. VARFÖR I HELVETE ÄR DU INTE PÅ TRÄNING??????
     Jo, det ska jag berätta. Jag gör nämligen läxa. Gör jag? Okej, det märks inte. Dumma flicka.

4. GIVE ME WATER FÖRIHELVETE!!!!!
     Jag är superdupermega törstig. Jag har varit det hela dagen, men har jag fått i mig något vatten kanske? Inte en droppe.

5. GÅ OCH LÄGG DIG FÖRIHELVETE
     Men hello, klockan är ju inte ens halv nio. Okej, jag är astrött fast jag sov till klockan elva, men skulle jag gå och lägga mig nu skulle min image bli totalkrossad. Dessutom kan jag inte missa Vad blir det för mat? på Tv4+ kl nio. Jag älskar att se dendär svettiga mannen daska till en nyslaktad kalvstek på skärbrädan.


Vet ni vad jag ska göra istället för alla min högsta hjärn-gnagor? Jag ska gå ut på en ljuvlig promenix i det ljuvliga mörkret. Sedan ska jag komma in igen, rosig om kinderna och med hjärnan fylld med fräscht syre. Så ska jag koka mig en kopp te och kolla på den svettiga kocken. Jag har hört rykten om att det blir kräftor ikväll. Spännande.


ibland...

Ni vet små barn som just lärt sig gå, som springer runt som små minimänniskor och man tänker "oj, vilken liten!". Tänk om man skulle sparka det i huvudet. Inte jättehårt, utan lite lagom så det trillar i marken. Det brukar ju gå på ett litet kick så står dom upp igen.

Bara en liten knuff med foten.
Det är så perfekt höjd.
Ja, det vore nåt.


rrrrrrrrrr

Jag tänkte berätta om min fantastiska dag hittills:
Vaknar klockan nio i tron om att min käre far ska skjutsa mig till skolan. Tittar ut genom fönstret där snön flyger åt alla håll och tänker "holy, macarony! Tur att jag slipper åka buss i dehär vädret!"
Jag vrider sedan huvudet lite åt höger och får syn på carporten. Den TOMMA carporten! Efter två sekunder av panik tänker jag "äsch, pappa är säkert bara och handlar eller nåt" (det är alltså vad man gör klockan nio på morgonen...........).
Jag kliver sedan upp i lugn och ro, ställer mig framför spegeln och kollar om jag blivit tjockare under natten. Jag skämtar, det gjorde jag inte alls. Jag vet inte ens varför jag skrev det, det kändes bara som ett bra läge. Hur som helst, så ställer jag mig framför spegeln och tittar på mitt hår. "Aah, skönt. Håret är tiptop, då slipper jag tvätta det idag. Då hinner jag titta lite extra länge på morgonbolibompa", tänker jag och går för att äta frukost.
Plötsligt hör jag steg bakom mig och jag vänder mig om. Och vem står där, om inte självaste pappa? Min hjärna blir som ett enda virrvarr. Var inte han och handlade? Jag frågar med extrem oro i rösten
- Men, men, men.. Var är bilen?
- Den har mamma.
- Vvvvvvvaaaaaaa?, säger jag. Men du ska ju skjutsa mig till skolan!!!
Det här var tydligen en plan som jag hade glömt dela med mig av till pappa. Jag beslutar att vara arg på pappa resten av dagen och lyckas ganska bra. (Om ni undrar varför jag inte bara satte mig på en buss så var det för att den hade jag redan missat när jag tänkte åka bil och eftersom jag bor i bushen så går det typ en buss per årtionde).
Nästa lektion börjar 12.05 och jag beslutar för att ta bussen som går 11.30.
När det är dags att ge sig av klär jag på mig och öppnar dörren (som för övrigt typ flyger iväg med vinden) och inser att om jag vill se ut som en superstar när jag kommer fram till skolan, så kan jag inte gå ut utan mössa på skallen. Jag springer tillbaka in i huset och letar som en crazybitch efter den enda mössa i hela huset som jag kan ha på min enorma vattenskalle utan att håret blir superplatt, hittar den efter typ fem timmar (jag överdriver aldrig) och går ut i stjärtvädret. Väl framme vid busshållsplatsen (eller p-fickan, för det är just vad det är) så har jag skorna packade med snö och issnöflingor som pickar i mina annars så vackra ögon. Jag kokar av ilska och inte blir det bättre av att varje lastbil som kör förbi stänker sju liter (och nu överdrev jag faktiskt inte!) smutsigt avgas-äckel-vatten på mig. Genomblöt och med ilska-metern i topp är det sedan någon vidrig 50-årig lastbilschaffis som tror att jag behöver piggas upp. Han tutar därför åt mig och tittar på mig som en riktig sliskäckelgris. Hade jag haft en pistol i handel lovar jag att jag skjutit honom. För att slippa avvika från de andra så stänker jag självklart ner mig med vidervattnet från vägen.
Där någonstans kände jag att, nej, nu stannar jag hemma.

Så, här sitter jag nu i min ensamhet. Pappa har farit till jobbet just som vi började bli vänner igen. Helt ärligt klarade jag inte så bra av att vara sur på honom.
Jag ska väl börja med någon av mina trehundrasjuttioelva läxor jag har att göra. Helt allvarligt tror jag att jag håller på att bli utbränd. Alltså serri.
Tur att det är lov snart, då ska jag gå i ide. Hejdå.


Åka buss

I helgen åkte jag buss till Stina i Skellefteå. En helg med mycket fett och sovande. Trevligt.

Det är märkligt hur folk beter sig minuterna innan de kliver in i bussen. Bussen som går klockan fyra på fredagar är ofta ganska populär och det är typ packat med folk som vill hinna först in i bussen.
  Ca fem minuter innan bussen ska anlända börjar de riktigt bussugna lite diskret ställa sig upp. Låtsas att de inte orkar sitta längre (skitjobbigt efter en hel vecka med tidiga mornar). Så börjar de dra sig mot dörren som går ut till bussens-på-och-avstigningsplats-där-det-fortfarande-inte-är-någon-buss för att vara helt på den säkra sidan att inte komma sist in i bussen när det väl är dags.
  Tiden går och det är nu bara två minuter kvar till att bussen ska komma. Alla sitter (eller står) på helspänn med en enda tanke i huvudet: hur ska jag hinna lämna min packning och ändå hamna längst fram i kön?
Så är det någon brightskalle som får för sig att bussen kommer och tar tag i handtaget på väskan för att lyfta upp den. Detta utbryter en hejdundrandes kedjereaktion och på tre hundradelar har alla tagit upp sina väskor och börjar dra sig mot utgången (som fortfarande är stängd). Tyvärr var det falskt alarm. Bussen som kom körande skulle till Ö-vik och alla hoppas att någon ska ta första steget att ställa ner väskan på golvet, men det är ingen som vågar. Ingen vill ligga i underläge då racet mot bussen går igång.
  Någon slipad kille försöker lura de andra;
  - Den verkar vara sen..
  Någon stackars oerfaren åkare går på hans trick, backar och sätter sig längre bak. De mer rutinerade låtsas inte bry sig, men innerst inne skrattar de högt.
  Så visar den sig långt borta i fjärran: den gyllene bussen. Alla får en speciell blick i ögonen. Jag skulle vilja kalla den för något i stil med, jag-dödar-för-att-hinna-först-blicken.
  Feta tanter som ingen lagt märke till tidigare börjar nu ursäktande klämma sig fram genom skaran. Kanske försöker de lura i folk att de har en sjukdom som gör att fötterna bara går och går. Sure, tänker alla. Då kan du väl gå till Skellefteå? Men eftersom alla vill verka trevliga så låtsas de bara att det är supertrångt (vilket det förresten är) och låter inte för sitt liv tanten passera. Så träder svikaren i gruppen fram; mesen. Även kallad Pelle Svanslös. Denna person tror gott om alla och släpper självklart fram tanten. En extremt irriterad stämning utbryter bland övriga och de inser att det kommer bli en hård kamp med en sådan looser i gruppen.
  Så kör bussen fram till bussens-på-och-avstigningsplats-där-det-nu-är-en-buss och busschaffören kliver ur bussen. Han går i slowmotion och trycker in den topphemliga sifferkoden som öppnar dörren. Alla blir som galna (men låtsas självklart hålla sig lugna, man vill ju inte se alltför angelägen ut). Dumskallar som tidigare stått längst bak klämmer sig igenom och ursäktar sig med,
  - Eh, ursäkta. Kan jag bara få lämna väskan? Oooh, så tungt...
Och tro det eller ej, men dessa oärliga små djävlar går sedan och ställer sig typ trea trots mördarblickar från hela kön.
  Såhär håller det sedan på tills alla slaktat sig förbi sina underlägsna motståndare. Sist in i bussen kliver alltid Pelle Svanslös, men Pelle är glad ändå. Han är ju alltid glad, även om han just blivit nermejad av en fet tant.
  Tänk så fin världen skulle ha sett ut om alla var som Pelle Svanslös.


mhmm

Jag vaknade en morgon och hittade en otrevlig överraskning på köksgolvet.


image50





sssmidig

Idag har jag haft en såndär cool dag, när man känner sig så himla cool hela tiden. Självförtroendet är liksom på topp. Jag vet inte om alla har sådana dagar, men det har jag i alla fall. När jag väntade på bussen tlil exempel och alla lastbilar körde förbi (jag bor faktiskt i bushen och där kör det förbi lastbilar när man väntar på bussen) så brukar jag alltid känna mig så himla liten och låtsas prata i mobiltelefon, men inte idag. Jag glodde bara tillbaka med min coola blick och jag tror att alla förstod att dendär tjejen (alltså jag..), hon är ingen man ger sig på i första taget! Så kom bussen och dagen flöt på för att sedan närma sig bussrean hem och det var nu min coolhet kanske sjönk någon grad.
Som vanligt på min extremt coola dag så gick jag till bussen som en riktig kaxmax med Ipod i öronen och en väska som aldrig gled ner sådär irriterande från axeln. Jag kom sedan fram till busshållplatsen där det redan stod två frusna töntar som väntat aslänge, men eftersom jag är cool så hade jag prickat in exakt rätt tid då bussen anlände. Jag snörvlade in snoret lite coolt för att slippa en totaly noncool snordroppe á la män 40+ och ställde mig längst bak i kön.
Så var det snart min tur att kliva upp på första trappsteget och för att vara lite extra cool valde jag att inte stirra rakt in i ryggen på tjejen framför mig, utan jag kollade istället åt sidan. Jag lyfter min fot och ställer mig så vad jag tror är trappsteget, tyvärr var det tjejens typ fot. Detta leder till att jag faller det mest ocool fallet man kan tänka sig rakt över henne, medan jag försöker få fäste i marken under mig, vilket går jättedåligt eftersom den är täckt med is. Ipod-plopparna åker ur öronen och jag ligger nu ner och håller krampaktigt tag i tjejens ben (eller tjej och tjej, hon var ju typ gammal) och lyckas tillslut ställa mig upp. Skrattar lite hehe:igt och säger förlåt. Tjejen (eller vad hon nu är) ser überchockad ut och säger ingenting. Jag skyndar mig coolt in i bussen och sätter mig längst fram för att slippa blickar från ocoola människor.

Då vet ni. Nu ska jag reparera skadan som skedde och måla mina coola naglar.
                       Tjingeling!


ha-ha-ha

Jag ser fram emot Alexander Schöld i mello ikväll. Om jag inte minns helt fel var han typ universums mesigaste lilla blygmes i Fame factory. Jag längtarrrrr

... efter att få skratta alltså.


Detta måste få ett slut

Det har nu gått två veckor sedan den här låten fastnade på mitt minne. Den försvinner inte. Jag får panik och spänningar i nacken. Det känns som att musikdjävulen håller på att ta över mig. Min hjärna känns som en nyjäst bulldeg. Jag börjar ge upp hoppet om att låten någonsin kommer att släppa taget. 
Låten jag talar om är med i Hairspray och gör mig tokiggggggggg. Den heter without love. Efter att ha sett filmen hundraåttioelva gånger på en dag så försvinner den inte.

I vanliga fall brukar jag trösta mig med att när jag vaknar morgonen efter så är låten borta. Så är inte fallet nu. Jag vaknar varje dag och min första tanke efter; åhnej, jag har vaknat, är; once i was a selfish fool who never understood, never looked inside myself, though on the outside, i looked good............ Sedan fortsätter det bara utan stopp.

Den första veckan tyckte jag mest att det var trevligt eftersom jag älskar hela filmen, det var mest Hanna som lovade att döda mig om jag inte var tyst. Nu har även jag fått nog. Var jag än är så finns låten i huvudet. Sjunger jag den inte högt så gnager den som en liten pestsmittad råtta i min oskyldiga hjärna. Jag kan inte koncentrera mig på något annat då det enda jag tänker på är texten. På bussen, på innebandyplanen, på skolan, när jag ska sova, när jag äter, när jag ser på tv, när jag pratar.

Dessutom har Suss dragit ner mig i hairspray-missbrukar-träsket och jag måste titta på filmen minst två gånger per dag, gärna innan jag ska sova för att alla låtar ordentligt ska nötas in. Detta tror jag inte är något som förbättrar mig situation.

Jag anser mig ha allvarliga problem och ber nu min omgivning om hjälp med att radera låten ur djupet av min skalle.
Hjälp mig, någon. Hjälp.

tråkmåns

Ni vet första dagen med en ny lärare, så ska alla ska skriva ett personligt brev. Sedan skriver läraren upp en massa ointressanta frågor på tavlan som stöd och tror att alla ska komma på en massa roligt själv.
Ungefär såhär har mitt låtit typ sedan jag föddes:

"Hej!
Jag heter Matilda och är 17 år. Jag bor med min mamma, pappa och två systrar.
På fritiden spelar jag innebandy och umgås med kompisar. 
Mina favoritämnen i skolan är svenska och idrott. Jag vet inte vad jag vill bli när jag blir stor. Jag gillar nästan all musik. Jag har ingen speciell favoritfärg. "
Ooooch sååå vidareeeeeeeee.

Så himla tråkig. Alltså jag önskar att jag var lite konstigare. Men bara lite. Typ samlade på plastgrisar eller var otrolig på tamburin. Jag är så himla mittemellan på allt.

Ändå är det ett fåtal saker jag känner att jag kan utveckla, som jag har sammanställt i en lista:

  •  Skriva alfabetet på datorn. Jag vet inte hur jag ska lyckas göra någon sorts karriär inom detta ämne, men jag skulle kunna bli en jävel på det. Mitt nuvarande rekord är 3 sekunder och 35 hundradelar. Skulle jag spendera resten av året åt detta skulle jag lätt vara nerer på i alla fall två sekunder innan 2009.

  •  Vara på skolan. Jag måste säga att min närvaro är otrolig. Om jag bara slutar missa bussen lite då och då skulle min frånvaro nästan ligga på noll, eftersom jag har den enastående gåvan att typ aldrig vara sjuk. Skulle jag satsa på detta så går karriären ovan direkt i kras, eftersom den kräver att jag inte går i skolan på hela året. Å andra sidan tror jag inte att mitt liv skulle bli så mycket bättre av att vara på skolan hela tiden. (men det skulle det bli av att kunna skriva alfabetet på två sekunder...)

  • Äta godis. Är det något jag är bra på så är det att äta godis. Nu tänker ni säkert att "alla gillar väl godis" men här snackar vi missbruk. Hur dåligt jag än mår så slinker det alltid ner en liten rackare. Skulle jag utveckla det här skulle jag ju kunna bli såndär smakare som Hannas pappa var förut. Typ en sån som bestämmer om det är gott nog för att få säljas i butikerna. (Tro det eller ej, men Hannas pappa ser inte ut som ett berg. Faktiskt inte ens lite knubbig)

  • Komma på konstiga saker. Ibland får jag idéer som jag blir så himla sugen på att genomföra. Tex ta tag i nyckelbenen och dra av dem, så himla roligt det vore. Eller hoppa ner i trappen i matsalen när den är full med människor. Och idag när jag var på stan kom jag på att det skulle vara kul att slicka på en av skyltdockorna på MQ. Dom ser så blanka och goda ut. Jag vet att jag är störd

Hmhmhmm. Om jag jobbar lite på dehär sakerna kanske jag kan skriva något om det i nästa brev. Spännande.


applethrow

Nu ska ni få höra!

Året var runt 2004/2005 och det hela utspelade sig på enormt coola västangårdsskolan, där rektorn och några lärare hade kallat hela högstadiet till ett möte i aulan. Varför mötet skulle äga rum kan jag inte komma ihåg för stunden, men det var väl någon som hade kastat sudd på någon eller nåt.
Hur som helst så skulle snälla (N0t) rektor Lotta dela ut äpplen till alla elever, varpå alla åt sina äpplen i godan ro.
Det var nu problemen började uppstå. Det var nämligen inte en själ i hela aulan som hade tänkt på var äppelskrutten skulle ta vägen. Men så fick Lotta en briljant idé! Lådan som alla äpplen ledat i från början var ju perfekt! Så hon började gå efter första raden och samla in äpplena i lådan.
Nu var det någon clever unge på andra raden som kastade sitt äpple i en fin båge och det landade rakt ner i lådan. Skickligt, tänkte Lotta och fortsatte efter första raden. Elev nummer två på andra raden ville ju inte vara sämre och kastade även han ner sitt äpple i lådan.
En kolossal tävlingsinstinkt utbröt nu bland eleverna. Vem kunde kasta sitt äpple på längst avstånd?
Äpplen började flyga från tredje raden, femte, sjätte, sedan åttonde raden. Raden längst bak hade nu börjat kasta och tog i för allt vad de var värda för att nå fram till lådan.
Tävlingen hade i detta skede snarare gått över till att träffa Lotta än att träffa Lådan.
Äpplen for genom luften både till höger och vänster när plötsligt någon skriker åt eleverna att sluta (förmodligen Jörgen, han var väl typ den enda som hördes).
Det blir tyst i aulan och mötet fortsätter som om ingenting har hänt.


Ja, vi hade det allt bra trevligt där på Västangård..

halelujah

Alltså ni kan inte gissa vad jag fick på matteprovet?
Klockguden hörde mig och jag fick G. Två poäng över gränsen till på köpet!
Jag är så himla, himla duktig.

Ett rött papper

Jag hittade ett rött papper idag när jag tittade ner i väskan. Jag tror jag skrev det på en sämhällkunskapslektion (bra ord för hänga gubbe!) när jag och Pia hade blivit övergivna av Hanna ute i korridoren.

Här får ni ta del av mina utomordentligt spännande anteckningar.


-         Nu har Hanna gått, så det är inte någon som styr upp gruppen längre.

-         Jag pratar med Suss i telefon

-         Suss kollar på hairspray

-         Simple Plan suger

-         Jag har inget att göra

-         Någon har klippt lugg, det blev tydligen snyggt.

-         Någon i röd tröja har gått förbi typ 100 gånger.

-         Jag kanske ska till Skellefteå till helgen.

-         Svenskan börjar 20 över

-         Någon i MP1 vill gå någon annan stans, för här blir hon störd på mtv och dessutom behöver hennes dator laddas. Dåliga argument om ni frågar mig.

-         Nu är den fruktansvärda Simple plan-låten slut.

-         Nu börjar en video med lysande stjärnor och rök.

-         Nu kommer Linda.

-         Jag tror vi har slutat.

-         Linda har lila nagellack.

-         Jag har mörkrött nagellack. Nästan samma färg som det levrade blodet i grishjärtat i nian.

-         Grishjärtat i nian luktade äckligt.

-         Någon i MP1 har en öken som bakgrund. Snacka om öken. Ha-ha-ha.

-         Det sitter två tjejer med randiga tröjor i ett hörn.

-         Det är många som letar efter Hampus.

-         Jag tycker våran vikarie på svenskan är jobbig.

-         Ida letar efter Nicole.

-         Elin undrar vilken ideologi vi har.

-         Micke pratar med sin praktikant.

-         Två killar går uppför trappen.

-         Nu är det en video med rosa överallt.

-         Nicole undrar om någon är skyldig henne en tia. Jag är skyldig henne en femma som hon ska få nu.

-         Ida undrar om någon ska med till kaffan.

-         Nu går vi.



Helt spännande!


ibland...

Ibland blir jag bara så himla sugen på att trycka in topzen för långt in i örat.
En dag smäller det.

Update, som tv3's nyheter heter (haha, nyHETER HETER! lustigt!)

Hello LL! (LovelyLäsare)

Dagen har varit förjävlig. Nä, det har den inte alls. Kul skämt.
Den började hur som helst med samhällskunskap och redovisningar. Min grupp var inte klar så vi (eller jag..) fick förklara att vi sög och inte var klara. Men det är fixat nu, för jag och Pia ska offra våran extremt värdefulla sovmorgon för att.. ja, ingen av oss vet väl egentligen vad vi ska göra, men det löser sig alltid. Det är märkligt dedär, att min grupp alltid blir klar i sista sekunden.
Efteråt hade vi bild och fortsatte med våra coola graffitimålningar (graffitti, grafitti, graffiiftitiifii?). För ovanlighetens skull så har jag hittills lämnat in allt i tid. Idag gjorde jag till exempel klar min egna style (eller stil, för er som inte förstår lite coolare språk).
Dagen rullade sedan på med överkokt ris, multimedia och en underbar engelskalektion med en underbart speedad Isabel. Men rolig var hon!

Imorgon har jag matteprov och vill dö. När jag åkte buss hem så blev klockan 16.16 och som ni alla vet så får man önska sig något då. Kan ni gissa vad jag önskade mig av allt i världen? En miljon? Kunna flyga? Tusen önskningar till? Att Britney Spears blir som hon var förut? Nej, jag önskade att jag skulle få G på provet imorgon. Önskar man sig en sådan sak har man nog börjat tappa hoppet. Och det är precis vad jag har gjort, så jag tog chansen när jag hade den. Nu gäller det bara att klock-guden väljer min önskning och inte någon tönt som vill ha fred på jorden. Får jag G på provet lovar jag att bjuda tillbaka och önska fred på jorden nästa gång!

Det är många som hört av sig och är oroliga för Fred. Jag kan då berätta att ni inte är ensamma.
Han sover fortfarande och jag börjar fundera på om han är sjuk. Jag kanske ska åka in till tamatown någon dag och besöka sjukhuset.

Nu ska jag hjälpa klock-guden lite på traven och räkna matte. Men först ska jag kirra lite middag, för är inte magen glad, då är inte heller människan glad.
Gooodbyyyeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee

Dagens dikt

Nu måste jag sova,
det är tråkigt.
Jag vill inte sova,
det är tråkigt.

Jag ska upp tidigt i morgon,
det är tråkigt.
Jag vill inte gå upp tidigt imorgon,
det är tråkigt.

Dagens kopia

image49

Dagens favoritlåt


RSS 2.0